Bucătărie dietetică utilată de LIONS

Imprimare
User Rating:  / 1
PoorBest 
Publicat în Vineri, 15 Martie 2013

În cadrul celei de-a IV-a şedinţe de cabinet a Guvernatorului  District 124 LIONS România, desfăşurată la Craiova în data de 15-16 martie 2013, clubul gazdă al evenimentului, Lions Club Craiova şi Guvernatorul Districtului dr. Grecu Paul , au inaugurat oficial vineri 15 martie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş, bucătăria dietetică (biberoneria).
Compartimentul “Bucătărie Dietetică” deserveşte secţia de boli infecţioase copii, secţie cu 60 de paturi, dintre care 35 pentru copii între 0-3 ani şi 25 pentru copii mari, cu un rulaj de 200 -250 pacienţi pe lună. Bucătăria  dietetică este dotată cu două aragaze pentru pregătirea alimentelor, frigidere în care se păstrează alimentele şi probele alimentare, sterilizator pentru sterilizarea biberoanelor şi a ustensilelor utilizate în bucătărie şi a doua aparate de aer condiţionat pentru păstrarea unui mediu ambient corespunzător.

Sugarii şi copii mici au nevoie de alimentaţie dietetic diferenţiată pe grupe de vârstă şi afecţiuni ce se prepară în bucătăria dietetic în condiţii de igienă strictă.
Se pregătesc diverse preparate alimentare: mucilagiu de orez, supă de zarzavat, supa de morcov, brânză de vaci calcică, mere şi banane coapte, piept de pui la grătar, pâine prăjită, ceai de mentă. Acestea sunt servite pacienţilor în biberoane sterile.
Alimentaţia dietetică constituie un adjuvant terapeutic în vindecarea bolilor digestive şi administrată corespunzător vârstei este un suport energetic în orice afecţiune.
Lions Club Craiova a utilat biberoneria cu echipamentele necesare (autoclavă de sterilizare, frigider, aragaze, hote, instalaţii aer condiţionat, mobilier etc ) în valoare totală de 3000 euro. Fondurile au fost obţinute de la clubul partener şi prieten Lions Club Hassberge Germania, club cu care se va continua colaborarea şi pentru alte unităţi spitaliceşti din Craiova.
 

Copyright © 2011 LIONS CLUB CRAIOVA - Toate drepturile rezervate
Societatea Libertate, Inteligenta si Omenie pentru o Natiune Sanatoasa - Club

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews