Screening oftalmologic la Craiova în cadrul Jocurilor Natrionale Special Olympics Romania

Imprimare
User Rating:  / 1
PoorBest 
Publicat în Marți, 10 Iunie 2014

Unul din domeniile de interes ale lionismului la nivel mondial este cel legat de sanatatea ochilor si vedere.

 In acest sens, cluburile LIONS au sprijinit si au initiat de -a lungul timpulu, astfel de actiuni menite sa depisteze si sa rezolve eventuale probleme legate de vedere.

              Un astfel, de program este si Programul Sportivi Sănătosi destinat îmbunătătrii stării s conditei fizice a sportivilor ce participa la Jocurile Natrionale Special Olympics Romania - cel mai mare eveniment sportiv din 2014 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale care a avut loc in perioada de 6-9 iunie la Craiova.

             La acest eveniment au participat 272 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la diverse asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale, un total de 44 de delegaţii din toata ţara. Aceştia au concurat la competiţi sportive de atletism, badminton, bocce şi înot desfăşurându-se la Sala Polivalentă,Stadion Oblemenco şi PlusAqua Spa&Wellness Craiova

              In cadrul acestui eveniment zilele de 6 si 7 iunie au fost dedicate evaluărilor medicale gratuite, a sportivilor care au participat la Special Olymics, oferite de către medici specialiti voluntari studentii din facutătiile enumerate mai sus, membri Lions Craiova. În cele două zile s-au desfăsurat evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului “ Sportivi Sănatosi”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion si FUNfitness.              

               In cadrul componentei “Opening Eyes”, care se realizează cu sprijinul LIONS Clubs International la nivel mondial, sportivi au primit o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora au beneficiat de recomandări medicale în vederea îmbunătătirii functiilor restante si acolo unde a fost cazul, pe baza prescriptiilor medicale au primit gratuit ochelari de vedere sau de soare.


Jocurile Naţionale Special Olyimpics România – cel mai mare eveniment sportiv din 2014 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – a avut loc in perioada de 6-9 iunie la Craiova.

La eveniment au participat 272 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la diverse asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale, un total de 44 de delegaţii din toata ţara. Aceştia au concurat la competiţi sportive de atletism, badminton, bocce şi înot desfăşurându-se la Sala Polivalentă,Stadion Oblemenco şi PlusAqua Spa&Wellness Craiova.

 

Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia Special Olympics din România cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Ro şi  în parteneriat cu Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Şcoala Gimnazială Specială Sf Mina din Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Clubul Sportiv Muncipal Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret –Dolj, Regia Autonomă de Transport Craiova, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, Sala Polivalentă Craiova, Fundaţia Glisano, Direcţia Generală de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Craiova, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Craiova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, LIONS Club, Carrefour România,Colgate, La Fântâna, Asociaţia React, Essilor Ro, Safilo,  Audiolux, Sonorom, Otomed, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Facultatea de Medicină Dentară Craiova, Societatea Studenţilor Medicinişti Craiova, Societatea Studenţilor Stomatologi Craiova, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova, Colegiul Naţional ”Gheorghe Chiţu” Craiova, Fundaţia Motivation România, Radio Oltenia Craiova, Oltenia 3TV Craiova şi TVR Craiova.  

 

Zilele de 6 și 7 iunie au fost dedicate evaluărilor medicale gratuite, la care au participat sportivi Special Olymics, oferite de către medici specialiști voluntari studenții din facutățiile enumerate mai sus, membri Lions Craiova. În cele două zile s-au desfășurat evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului “ Sportivi Sănatoși”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion și  FUNfitness.

Programul Sportivi Sănătoși este destinat îmbunătățirii stării și condiției fizice a sportivilor Special Olympics cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării lor sociale.

 “Opening Eyes” – componenta programului care se realizează cu sprijinul LIONS Clubs International la nivel mondial.

 Sportivi au primit o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora au beneficiat de recomandări medicale în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante și acolo unde a fost cazul, pe baza prescripțiilor medicale au primit gratuit ochelari de  vedere sau de soare.

În cadrul Lions Club România, responsabil pentru acest program - Opeaning Eyes - este PDG Paul Grecu- doctor oftalmolog, care a fost prezent la Craiova alături de membrii Lions Club Craiova care au participant la acest eveniment de testare Opening Eyes, ca voluntari, în sprijinul programului Special Olympics-Sportivi Sănătoși.

Copyright © 2011 LIONS CLUB CRAIOVA - Toate drepturile rezervate
Societatea Libertate, Inteligenta si Omenie pentru o Natiune Sanatoasa - Club

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews