Ziua Copilului 1 iunie, Sat Ungureni, Comuna Gherceşti

Imprimare
User Rating:  / 2
PoorBest 
Publicat în Marți, 31 Mai 2011

Ne place  mereu să zăbovim asupra copilăriei şi uneori chiar ne simţim încă copii, căci copiii au felul lor de a vedea lumea şi sunt singurii cărora nu le este frică de viitor. Îşi zidesc fericirea pe visuri iar poveştile în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor!

E atat de greu să ajungi la sufletul unui copil, însă e o aventura care merită într-adevar traită. Copii ştiu să detecteze articifialitatea, minciuna şi egoismul, oricat am încerca noi, cei ce ne considerăm mari, să ne maschem atitudinea, nu reusim!
Merita într-adevar să lupţi pentru a câştiga încrederea unui copil, căci inima copilului e mai preţioasa decât o comoară, mai fragilă decât o floare, mai bogată decât averea întregii lumi. Copiii sunt viitorul celor mai în vârstă, ei sunt o speranţă pentru un viitor mai luminos, de aceea sunt cu adevarat preţioşi şi merită să aibă mereu pe cineva alături de ei.
Tocmai din acest motiv, noi, LIONS Club Craiova ne-am gândit sa sărbătorim 1 Iunie mergând la copii din mediul rural. Iată despre ce e vorba: în data de 30 mai 2011, am pornit cu trei maşini încărcate până la refuz cu pachete, către Şcoala şi Grădiniţa din Satul Ungureni, Comuna Gherceşti.  Aici, cei mai mici desenau, uşor timizi, lucrările ce urmau a fi jurizate şi premiate, ceilalţi copii mai mari aşteptau nerăbdători, la umbra unui copac, cadourile  promise.
Toropiți de căldură, dar bucuroşi că am ajuns, copii au servit răcoritoare şi dulciuri, timp în care juriul Lions a decis desenele ce urmau a fi premiate. După jurizare, copiilor le-au fost împărțite haine, dulciuri , jucării, rechizite şi pamperşi pentru cei maimici, pe categorii în funcţie de  sex şi vârste.
A urmat apoi premierea lucrărilor. Patru premii pentru grădiniță şi patru pentru şcoală (Locul I, II, III Menţiune) .Cei opt câştigători au primit diplome LIONS, blocuri de desen, creioane de colorat, puzzle-uri, pluşuri cei mici, ceasuri de mănă cei mari.
Copii prezenţi la acesta acţiune  au fost în număr de 35,  copii de la grădiniţă cu vârste cuprinse între 1- 6 ani, elevii de la şcoala primară şi generală cu vârste cuprinse între 7 -14 ani.
S-au bucurat de această acţiune, pe lângă cei mici şi, părinţii acestora care au primit şi ei haine, lenjerii, prosoape, pilote şi perne donate de LIONS Hassfurt care desfăsoară de anul trecut un proiect pentru România.
Costurile acestei acţiuni se ridică la suma de 5000 lei şi multă dăruire.
LIONS Club Craiova a venit în ajutorul locuitorilor din Ungureni şi în timpul inundaţiilor din 2005 şi, va continua şi pe viitor proiectele începute în acest sat, parcă uitat de lume…
 

 

Copyright © 2011 LIONS CLUB CRAIOVA - Toate drepturile rezervate
Societatea Libertate, Inteligenta si Omenie pentru o Natiune Sanatoasa - Club

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews