Lions Club Craiova, sarbatoreste tot anul "ziua Mondiala a Diabetului"

Imprimare
User Rating:  / 1
PoorBest 
Publicat în Vineri, 11 Noiembrie 2011

Lions Club Craiova a sustinut cu fapte concrete si foarte importante, actiunea Comisiei de diabet, a Districtului 124 Romania si in acest an, astfel, la data de 11 noiembrie 2011, a avut loc, la Casa Universitarilor (ora 17.30), lansarea programului lionistic intitulat: " Sprijin pentru pacientii diabetici, aflati in imposibilitate de a se trata", in cadrul minisimpozionului de "convorbiri neconventionatele" ale membrilor Lions Club, cu cetateni din Craiova.

Cu acest prilej, Profesor Dr. Maria Vrabete, vicepresedinte I al clubului, in calitate de moderator, a invitat persoane, cu care a lucrat de mai mult timp, pentru ajutorarea pacientilor diabetici (medici de familie, medici, care trateaza bolnavi diabetici, asistentul sef, coordonator al centrului diabetic, etc.). Au fost invitati, de asemenea pacienti si cunoscuti ai membrilor clubului. S-au discutat probleme legate de viata si posibilitatile de dezvoltare socio-profsionala ale pacientului diabetic.

Invitati remarcabili, beneficiari ai unor actiuni lionistice, mai vechi, au povestit, despre succesul de a fi supravietuitori. Domnul Bogdan Lupu, depistat cu diabet, de la varsta de 1 an, distins muzeograf (are azi 42 de ani), a subliniat sansa, de a fi avut o mama iubitoare si constiincioasa, un medic bun profesionist si un aparat de masurare a glicemiei, care l-au ajutat sa fie. Si-a amintit, ca in anul 1996, cu inca 99 de copii, a primit din partea LC Lystrup Danemarca şi din partea firmei Novo Nordisk,(solicitate de Lions Club Craiova), aparatura de autocontrol a glicemiei, necesara pentru calcularea dozei de insulina.
Un alt invitat, Doamna Dr. Livia Davidescu (medic primar oftalmolog), a subliniat rolul cluburilor LIONS de la Marea Nordului, care au raspuns favorabil la numeroasele scrisori de solicitare, trimise de Maria Vrabete, colectand bani, de la cetateni si cumparand un aparat laser, necesar pentru tratamentul retinopatiei diabetice. Astfel, peste 2.500 de pacienti din Dolj si din zonele limitrofe ale acestui judet, vad si nu au fost atinsi de orbirea, produsa, in cazul evolutiei, firesti, a bolii.
Un alt invitat, Domnul Codrut Stanescu, managerul general al firmei producatoare de glucometre si teste, a efectuat determinarea glicemiei la persoane din public, oferind date despre calitatea acestor aparate.

Pentru viitorul program anual, pe care l-am lansat ne-am propus: ajutorarea a 60 de copii diabetici, inregistrati la Centrul de Diabet, de la Spitalul Clinic Judetean nr.1, care nu au posibilitatea sa cumpere aparate si teste. Vom incerca sa sustinem "reintinerirea" aparatului laser de la Sectia de Oftalmologie si mai ales, vom include cat mai multe persoane, din societatea civila, in special profesori de liceu, pentru a oferi tinerilor din scoli modele de viata, de petrecere a timpului liber in mod sanatos si placut, bazandu-ne pe cat mai mult sport, cu atat mai mult cu cat medici sportivi si sportivi de performanta, foste glorii ale Craiovei, au onorat cu prezenta, minisimpozionul nostru.

Copyright © 2011 LIONS CLUB CRAIOVA - Toate drepturile rezervate
Societatea Libertate, Inteligenta si Omenie pentru o Natiune Sanatoasa - Club

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews