Glicemia testată la Cluj cu ocazia zilei mondiale de luptă împotriva diabetului

Imprimare
User Rating:  / 0
PoorBest 
Publicat în Marți, 15 Noiembrie 2011

În data de 14 noiembrie 2011, cu ocazia zilei mondiale a diabetului, membrii cluburilor Lions din Cluj-Napoca au organizat și desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune de testare gratuită a glicemiei, la Iulius Mall, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. În cadrul acțiunii, au fost testați 933 de locuitori ai Clujului. Toți cei prezenți au primit rezultatele testării în scris și au fost consultați pe loc de medicii ce sunt membri ai cluburilor Lions din Cluj, precum și rezidenți ai Centrului de Diabet Cluj.


Un procent de 14,5 % dintre cei testați aveau valori ce depășeau valorile normale ale glicemiei, iar dintre aceștia două treimi nu știau că sunt suspecți de diabet. Aceștia din urmă au fost îndrumați de către specialiștii prezenți să continue investigațiile pentru a se stabili stadiul bolii.

Mai mult, dintre cei cu vârste între 6 și 22 de ani, aproape 13% au fost depistați cu valori crescute ale glicemiei, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă cu privire la sănătatea tinerilor din țară. Dintre aceștia, mai puțin de o treime știau că aveau o problema în ceea ce privește valorile glicemiei.

Pe lângă această activitate, una dintre clădirile cele mai cunoscute și vizibile clădiri, hotelul Belvedere, din Cluj a fost iluminată în albastru – culoarea prin care se atrage atenția asupra flagelului în creștere a diabetului.

Organizatorii acestei acțiuni mulțumesc Organizației Studenților Farmaciști, pentru participare și Iulius Mall, prin managerul său, dl. Sorin Guttman și marketing manager Cristina Ispas, pentru sprijinul acordat, pentru al doilea an consecutiv, la organizarea și reusita acestei campanii.

 

Copyright © 2011 LIONS CLUB CRAIOVA - Toate drepturile rezervate
Societatea Libertate, Inteligenta si Omenie pentru o Natiune Sanatoasa - Club

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews