Emoții de toamnă lionistică

Imprimare
User Rating:  / 0
PoorBest 
Publicat în Miercuri, 09 Noiembrie 2011

Cling !
Cristalin si limpede, se aude clopotul de început al unei noi întâlniri a membrilor Lions Club Bucuresti Dacia. Printre ei si câtiva potentiali noi membri.
Ajung, cu sufletul la gura, cu sapte secunde înainte de clopot. Oameni punctuali “dacii” astia, condusi de  Dan Laufer, presedinte.
Locatie pe masura, cu iz de tinerete, în fostul Strand Studentesc, cu o scenografie de toamna, cu ferestre luminate, strecurate printre frunze ruginite-obosite.
Atmosfera amabila, sedinta destinsa, pigmentata într-un colt de prezenta unei frapiere (hopa !) si a unui banner promovând Domeniile Ostrov.
Aflu si încep sa ma felicit pentru… cât sunt de norocos pentru ca am acceptat invitatia !
În afara de revederea câtorva vechi si buni prieteni, am ocazia unei degustari si prezentari de vinuri sustinuta de sommelier-ul Daniel Zottu.
Partea de “atelier”, suav strecurata de Dan Laufer, începe cu alocutiunea vice-guvernatorului I al Districtului 124 România, dr. Paul Grecu. În spiritul serii, Paul face o trecere în revista a ultimei sedinte de cabinet al guvernatorului, consfiintita la Timisoara. Vesti despre modul în care banatenii doresc sa arate ca tot ei îs fruncea nu ne ma surprind, dar ne fac placere. Acolada devine surprizatoare când ne comunica ca Clubul Lions Bucuresti Dacia va organiza, datorita deja traditiei, Craciunul lionistic bucurestean. Au mai fost punctate, si nu vi le zic înca, chiar si unele surprize care vor trebui strasnic pregatite… Din câte am înteles, Nina Stoica si Adela Craciunoiu nu vor fi deloc straine de aceste puncte din program.
Paul nu a uitat sa ne reaminteasca, apasat, de apropiata Zi a Diabetului (14 Noiembrie) si de activitatile planificate de Districtul nostrum pentru aceasta zi.
Punctând statistic despre cea mai grozava viitoare cauza a orbirii, diabetul, Paul Grecu l-a introdus pe unul din oaspetii serii, scriitorul Radu Sergiu Ruba, presedintele Asociatiei Nevazatorilor din Rom ânia, vicepresedinte al Clubului Lions Bucuresti Decan. Am aflat noutati despre programul transplantelor de cristalin în România cu o reusita de 100%, program în care sunt implicati dr. Tataru, dr. Coviltir, dr. Grecu si alti multi medici oftalmologi care opereaza astfel de cazuri pentru copii si tineri între 6 luni si 36 de ani. Finantarile fiind asigurate, ramâne în sarcina membrilor Lions sa identifice tineri ce pot fi ajutati în cadrul acestui program.
Nu am respirat bine aroma unui vin rozé bine ponderat, ca a si trebuit sa trecem la salutul presedintelui Zonei 6 Bucuresti, Serban Dragusanu, care a punctat planul sau de lucru pentru anul lionistic în curs, acela de a fi prezent în fiecare saptamâna la cât mai multe întâlniri ale cluburilor Lions din Zona. Nu am putut decât sa apreciez intentia si modul ei de manifestare, mai ales ca din septembrie constat ca Serban e persoana de care m-am ciocnit cel mai des… Nici aici nu am scapat… si am apreciat explicatiile sale despre diferenta dintre Feteasca si Babeasca (podgoria nu e importanta, va asigur). Mesajul sau cel mai important mi s-a parut acela ca dincolo de organizarea, planificarea si sustinerea activitatilor, sa insistam pe popularizarea acestora, fiind convinsi de puterea exemplului. Si, iata-ma-s ca scriu !
Dupa ce am clipocit Feteasca alba (demisec) de Ostrov, peste brânza din cosulet si cascavalul afumat de Câmpulung, aduse în pripa de dr. Pompiliu Nistor, am respirat adânc, adoptând atitudini serioase si am jurizat peste 15 lucrari, desene si picturi ale unor copilasi cu vârste între 7 si 13 ani, competitori în concursul “Afisul pentru Pace”. Consensul pentru acordarea premiilor nu s-a lasat prea mult asteptat, fiindca toamna predispune la emotii si manifestare a lor scurta si concisa. Când te  mai ajuta si un Pinot noir, începi sa regreti ca doar jurizezi si nu pictezi si tu…
Toate licorile mai sus aminite au ajuns la aceasta întâlnire prin grija Oanei Belu, membru a Lions Club Bucuresti Tarabostes. Pe lânga nectarul vitei de vie, povestile oenologice ale sommelier-ului Zottu nu au facut decât sa întregeasca cupajul serii: lucrarile unui club cu multi membri prezenti, determinare, buna dispozitie, umor, ospitalitate – sa nu-l uitam pe dr. Andrei Kozma, past guvernator al Districtului, si el prezent – cu planuri de viitor si cu multe actiuni enuntate, pe care sunt sigur ca le vom vedea finalizate.
Toate aceste ingrediente m-au facut sa uit de angoasele unei zile de luni când, dupa cum stiti, e greu sa îti regasesti reperele …risipite de week-end !
La Lions Club Dacia toamna se numara …emotiile ! Atât de repede, ca nici nu am auzit clopotul de final !

Cling, cling !

arh. Viorel Plesca, membru fondator Lions Club Bucuresti Comati

Copyright © 2011 LIONS CLUB CRAIOVA - Toate drepturile rezervate
Societatea Libertate, Inteligenta si Omenie pentru o Natiune Sanatoasa - Club

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews